Maak je barbecue compleet met deze smakelijke bijgerechten

0
203

Een barbecue is niet compleet zonder smakelijke bijgerechten. Bijgerechten zijn namelijk de perfecte manier om de smaak van het vlees te versterken en de maaltijd compleet te maken. Of je nu houdt van frisse salades of hartige snacks, er is voor elk wat wils. Hieronder vind je enkele lekkere suggesties voor bijgerechten die perfect passen bij barbecuevlees. Lees snel verder!

Een rijstgerecht uit het Noorden van Italië

Risotto is een heerlijk gerecht dat perfect past bij barbecuevlees. Dit gerecht is eenvoudig te maken en kan worden aangepast aan je persoonlijke smaak. Voeg bijvoorbeeld stukjes gegrilde courgette of paprika toe voor extra smaak. Bekijk hier een heerlijk risotto recept dat je gemakkelijk kunt bereiden voor bij de barbecue.

Frisse salade

Frisse salades zijn een geweldige manier om de smaakpapillen te verfrissen tussen de hapjes door. Een frisse salade met tomaat, komkommer, feta en olijven is een klassieker die nooit teleurstelt. Ook een koolsla met witte kool, wortel en ui past perfect bij de barbecue. Houd je van aardappelsalade? Voeg dan wat bieslook, augurken en mayonaise toe voor nog wat extra smaak.

Hartige snacks

Een barbecue is niet compleet zonder een aantal hartige snacks. Wat dacht je van gegrilde maïskolven met kruidenboter? Of een stokbroodje met zelfgemaakte knoflookboter? Ook een kaasplankje met verschillende soorten kaas is een goede optie.

Gegrilde groenten

Gegrilde groenten zijn niet alleen gezond, maar ook heel lekker. Snijd bijvoorbeeld wat courgette, paprika, aubergine en ui in plakjes en leg ze op de barbecue. Voeg wat olijfolie, zout en peper toe voor extra smaak. Ook asperges, champignons en cherrytomaatjes zijn goede opties om te grillen.

Een zoet nagerechtje

Een barbecue is niet compleet zonder een zoet nagerecht. Gegrilde ananas met een bolletje vanille-ijs is een perfecte afsluiter van de maaltijd. Ook marshmallows die je boven de barbecue roostert en daarna dipt in gesmolten chocolade zijn een echte aanrader. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gezond toetje. Smakelijk eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here