Een barbecue op een houten terras, is dat handig?

0
229
hangbankje

Het warme en zomerse weer staat weer voor de deur en dat betekent dat er ook weer meer gebarbecued gaat worden. Barbecueën is een manier van eten bereiden. Denk hierbij aan eten, zoals vlees, vis, groenten of fruit. Barbecueën doe je op een open vuur of een warmtebron. In de meeste gevallen is het een barbecuegrill. Er zijn verschillende soorten barbecues. Er zijn houtskoolbarbecues, gasbarbecues en elektrische barbecues. Het grillen, roosteren of roken van eten is waar barbecueën bekend om staat. Als je barbecuet krijgt je eten  een lekkere rokerige smaak die erg uniek is.

Barbecueën wordt vaak als een gezellige en lekkere zomerse activiteit gezien. Wil jij ook barbecueën en ben je benieuwd hoe en waar je dit het beste kunt doen? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertellen we je er alles over!

Op deze manier kun je een barbecue het beste plaatsen!

Het is niet verstandig om een barbecue direct op een houten terras of veranda te plaatsen omdat er een groot risico bestaat op brand en schade aan het houten oppervlak. De hitte van een barbecue kan hout ontbranden of smelten, waardoor brand kan verspreiden. Bovendien kan vallende smeulende deeltjes of hete as het hout beschadigen en branden. Er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen als je toch een barbecue op een houten terras wilt gebruiken:

  • Om het directe contact tussen de barbecue en het hout te verminderen, plaats een hittebestendige barbecue-onderzetter of vuurvaste tegels onder de barbecue;
  • Zorg ervoor dat de barbecue en de houten oppervlakken voldoende afstand houden. Zorg ervoor dat er ten minste een meter afstand is tussen de barbecue en de dichtstbijzijnde houten constructies. Op deze manier voorkom je dat er vlammen in het hout kunnen slaan er iets in de fik kan vliegen;
  • Om de barbecue op een veilige afstand van het hout te plaatsen, overweeg het gebruik van een draagbare barbecue met poten;
  • Voor het geval er toch brand ontstaat, houd een brandblusser, een tuinslang of een emmer water binnen handbereik. Op deze manier ben je altijd op tijd om vuur te blussen als er iets misgaat.

Het is het veiligst om een barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond te zetten. Denk hierbij aan een ondergrond als een stenen terras of betonnen patio. Overweeg om de barbecue op een veilige afstand van het houten terras te plaatsen, bijvoorbeeld op een nabijgelegen grasveld, als je geen andere ondergrond hebt. Dit vermindert de kans op brand en andere schade aan het hout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here