3 Tips voor het kopen van een bbq

0
1218
bbq-aanbieding

Je kan niet wachten tot het weer zomer wordt en je weer heerlijk buiten in de tuin kan eten. Gezellig samen met familie en vrienden wat eten en drinken in je eigen tuin. Om er echt een feestje van te maken wil je een bbq aanschaffen. Wat is er nou gezelliger dan samen buiten vlees grillen terwijl je ondertussen een biertje kan drinken? Vlees van de bbq smaakt ook altijd net even wat lekkerder. Je kan er ook heerlijk groente op bereiden. Waar moet je aan denken als je een bbq koopt? Met deze 3-handige tips maak je zeker weten de goede keuze. 

1: Koop goede accessoires

De bbq zelf is natuurlijk het belangrijkst, maar zonder de juiste accessoires kan je hem niet optimaal gebruiken. Bij het barbecueën komt van alles kijken. Je hebt een goede beschermhoes nodig om de bbq tegen weer en wind te beschermen. Daarnaast heb je verschillende gereedschappen nodig waaronder tangen, spatels en messen. Verder moet je denken aan een schoonmaakspray om de bbq te onderhouden. Ten slotte heb je natuurlijk brandstof nodig zoals bbq pellets, gas of houtskool.

2: Kies de brandstof die past bij jou

Een bbq is niet zomaar een standaard apparaat om eten op te bereiden. Je hebt ze in diverse soorten en maten. Ten eerste moet je kiezen uit diverse varianten brandstof. Ga je voor een bbq die werkt op houtskool, pellets of gas? Je hebt zelfs elektrische bbq’s. Van oudsher werkt een bbq op houtskool. Dit geeft het vlees ook zijn heerlijke smaak. Met pellets kan je deze smaak ook bereiken, maar heb je minder last van rook. Een bbq op gas is wat groter en lijkt bijna op een soort complete buitenkeuken. Je kan er heel veel eten in een keer op klaarmaken. De elektrische bbq is tegenwoordig ook in opkomst.  

3: Ga je voor groot of klein?

Ten slotte moet je nadenken over het formaat van de bbq. Hou hierbij rekening met de grootte van je tuin of balkon. Ook moet je natuurlijk je budget in je achterhoofd houden. Je kunt al een klein model kopen voor nog geen dertig euro. Voor een wat mooier en duurzamer model van een bekend merk betaal je al snel meer dan honderd euro. Dit model gaat wel jaren mee. In deze categorie vallen bbq’s op houtskool en pellets. Een echt grote investering is een bbq op gas. Dit type bbq is erg groot, maar wel een aanrader voor de fanatieke bbq’er.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here