3 tips voor een winter BBQ

0
78

Wanneer we het hebben over de BBQ, dan is het logisch dat de meesten direct denken aan de zomer. Ontzettend zonde, want een BBQ is niet alleen voor de zomer! Ook in de winter kun je heerlijk genieten van een gezellige barbecue met vrienden of familie. De kou geeft zelfs een extra knusse sfeer en met een beetje voorbereiding wordt het gegarandeerd een succes. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat je graag zou willen weten hoe je dit nu het beste kunt aanpakken, willen we graag een aantal handige tips met je delen. Zo is het kopen van een regenpak verstandig zodat je in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat je nat regent. Nu snappen we ook wel dat je vooraf even gekeken hebt of het droog blijft, maar een kleine bui kan natuurlijk altijd. Omdat je het vlees niet te lang kunt laten liggen terwijl je wacht tot de regen voorbij is, is een regenjas of poncho dus helemaal geen gek idee.

Zorg voor een heater

Het kan behoorlijk fris zijn tijdens een winterse barbecue, dus het is slim ervoor te zorgen dat je wat warmtebronnen hebt die je kunt gebruiken om het wat aangenamer te maken. Hierbij moet je denken aan een vuurkorf, heaters of gewoon een stapel dekens om jezelf en je gasten warm te houden. Het is vooral belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, zodat ook de sfeer goed is en blijft. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks al na een kwartier naar binnen moet met z’n allen omdat het toch te koud blijkt te zijn. In geval van nood kun je ook altijd even zorgen dat iedereen een poncho tegen de regen heeft, zodat je ook bij een kleine bui gewoon kunt blijven zitten. Hoewel het wel verstandiger is om onder een overkapping te gaan zitten, ontkom je er niet altijd aan om ook even in de buitenlucht te moeten staan.

Ga voor winterse smaken

Pas je menu aan de winter aan door te kiezen voor stevige, warme gerechten. Denk aan gegrilde groenten zoals pompoen of zoete aardappel en lekker gekruide stukken vlees zoals spareribs of braadworsten. Maak het extra speciaal met stoofgerechten die je op de grill kunt bereiden of ga voor een warme soep als voorgerecht. Ook kan een winterse salade met bijvoorbeeld boerenkool en geroosterde noten een verrassende aanvulling zijn op het geheel. Anders dan bij 30 graden, heb je, als het koud is, vaak net even wat meer trek. Dat is ook de reden waarom een zomerse BBQ vaak met veel frisse salades en groenten is, terwijl een BBQ in de winter vooral gericht is op vlees en andere producten.

Zorg voor de juiste voorbereiding

In de winter kost het wat langer om de BBQ op de juiste temperatuur te krijgen. Zorg daarom dat je voldoende kolen of gas hebt om de warmte goed vast te houden, en dek de Green Egg af met een deksel zodat je eten sneller en gelijkmatiger gaar. Ook kan het slim zijn om wat extra licht te regelen, zoals kaarsen of fakkels, zodat je goed kunt zien wat je doet wanneer het vroeg donker wordt. Door goed voorbereid te zijn, houd je de sfeer en het eten op topniveau!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here